Știri secția canotaj

CSM Călăraşi/Alexandru Chioseaua, pe locul doi, şi Iuliana Timoc, pe locul trei, la Cupa Mondială I de la Plovdiv

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Canotorii Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi au participat, în perioada 10 – 12 mai, la prima competiție internațională majoră a acestui an, Cupa Mondială I, care s-a desfășurat în orașul bulgar Plovdiv. Alexandru Chioseaua şi Iuliana Timoc au obţinut rezultate excepţionale, ca de fiecare dată, şi asta datorită muncii lor şi a antrenorilor Daniel Bănăţeanu, Eugen Suciu şi Mădălina Buzdugan.

canotaj alex chioseaua 300x225Potrivit antrenorului secţiei de canotaj din cadrul CSM Călăraşi, Daniel Bănăţeanu, Alexandru Chioseaua, Dumitru-Alexandru Ciobîca, Alexandru-Laurențiu Danciu şi Mugurel-Vasile Semciuc s-au clasat pe locul doi în Finala A, cu timpul de 06:10:700. Aceştia au fost devansați doar de Polonia, dar au depășit bărcile (în ordine) Austriei, Croației, Spaniei și Chinei. De asemenea, echipajul feminin opt plus unu (8+), format din Iuliana Timoc, Lorena Adriana Constantin, Amalia Bucu, Raluca-Georgiana Dinulescu, Ioana-Irina Acsinte, Vasilica-Alexandra Rusu, Andreea Popa, Simona-Georgiana Tătaru și Emanuel Maftei s-au clasat pe locul trei în Finala A, în 06:50,420 și au obținut medalia de bronz. Pe primul loc s-a clasat Olanda, iar pe locul doi China.
 
„Felicitări canotorilor pentru rezultatele obţinute la World Cup 1, Plovdiv 2019. Aflaţi la prima competiţie de seniori, s-au luptat de la egal la egal cu campioni olimpici şi mondiali, sportivii noştri fiind în primul an de tineret! Mult succes la Europenele şi Mondialele de Tineret din acest an”, ne-a declarat antrenorul secţiei de canotaj a CSM Călăraşi, Daniel Bănăţeanu.
 
canotaj iuliana timoc 300x225 1
„Încă un rezultat valoros pentru canotajul românesc: patru medalii, dintre care două de argint și două de bronz, la Cupa Mondială de la Plovdiv (Bulgaria). Deși a participat numai cu echipaje de tineret, la o competiție la care vin cei mai valoroși canotori- seniori- din lume, România a ocupat locul patru în clasamentul pe total medalii, după China (8), Olanda (6) și Polonia (6) – toate venite cu seniorii, din cele doar 16 țări care au obținut medalii. De asemenea, România s-a clasat pe locul cinci în clasamentul pe puncte, din cele 21 de țări care au punctat și din cele 24 de țări participante”, a transmis Federaţia Română de Canotaj.

Search