Știri secția canotaj

Dumitru Chirilă, CSM Călărași: „Municipiul Călăraşi are o comoară, o adevărată avere – canotorii!”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

canotaj 2eRomânia a participat, între 2 și 5 august, la Campionatele Europene de canotaj seniori de la Glasgow, Scoția. Țara noastră a fost prezentă la startul întrecerilor într-un număr de 9 probe și a obtinut 7 medalii.

 
Iată rezultatele:
 
Feminin:
 
Dublu vâsle categorie ușoară (LW2x): locul 4
 
Dublu rame (W2-): locul 1, medalie de aur
 
Patru rame (W4-), locul 2, medalie de argint
 
Patru vâsle (W4x): locul 5
 
Opt plus unu (W8+): locul 1, medalie de aur
 
Masculin:
 
Dublu rame (M2-): locul 3, medalie de bronz
 
Dublu vâsle (M2x): locul 2, medalie de argint
 
Patru rame (M4-): locul 1, medalie de aur
 
Opt plus unu (M8+): locul 3, medalie de bronz.
 
 
 
Astfel, România a realizat un total de 7 medalii, dintre care 3 de aur, 2 argint și 2 de bronz și s-a clasat pe locul 1 în clasamentul general pe națiuni. 32 de sportivi s-au clasat pe podiumul de premiere, din totalul de 38 prezenți la start. În anul 2017, România a câștigat 4 medalii, dintre care 3 de aur și una de argint.
 
Profesorul Dumitru Chirilă, directorul CSM Călărași, ne-a spus că este extrem de fericit și de mândru că de la Călărași au ajuns în loturile naționale de canotaj sportivi de mare valoare și performanță. Aceștia au obținut rezultate remarcabile la Glasgow, clasând România pe prima poziție dintre țările participante.
 
„Municipiul Călăraşi are o comoară, o adevărată avere. Această comoară este formată din Adriana Ailincăi, Mădălina Cașu, Alexandru Chioseaua, Georgiana Vasile, Florentina Druga şi antrenorii lor care le potenţează talentul fără egal.
 
Toţi aceşti tineri şi foarte tineri şi minunaţi sportivi, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, crescuţi şi educaţi la CSM Călăraşi, oferă demnitate şi strălucire sportului românesc, trecerea lor prin viaţă fiind poleită cu aur.
 
Şi mult aur, argint şi bronz au adus Călărașiului şi României aceşti uriaşi superbi, după participarea lor, pe cât de spectaculoasă, pe atât de rodnică, de la Campionatele Europene de Canotaj pentru seniori, de la Glasgow, 2-5 august 2018, de la Campionatele Mondiale U23 de la Poznan, 26-29 iulie 2018 şi de la Campionatele Europene pentru juniori din Franţa, 26-27 mai 2018, trei dintre competiţiile de mare anvergură din acest an!
 
Da, noi, Călărașiul, suntem privilegiaţi, suntem fericiţi ai sorţii, pentru că, pe lângă fotbalul şi handbalul de performanţă de la cele două cluburi Dunărea,  avem, la CSM Călăraşi, tineri de clasa europeană, avem sportivi de nivel mondial, care abia aşteaptă să fie susţinuţi să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.
 
Aceşti sportivi, antrenorii şi rezultatele lor uimitoare determină o reflecţie în timp, pentru a realiza devenirea noastră: cine am fost, cine suntem şi bineînţeles cine vom fi noi călărăşenii, şi contribuţia fiecăruia la această zestre pe care ne-o dorim cât mai bogată, grijă deosebită că aceasta avuţie să nu fie risipită.
 
Şi toate rezultatele superbe ale sportivilor noştri ne încarcă cu un puternic sentiment de respect, de admiraţie şi de mândrie fără margini, dar şi de responsabilitate, dacă privim la această adevărată comoară care ne poziţionează în topul comunităţilor sportive din România.
 
Puţine oraşe şi judeţe din ţara noastră se pot mândri cu o poveste ca a noastră, că au revoluţionat ritmul progresului în sport.
 
Este o poveste adevărată, creată de conducători, antrenori, sportivi, constituiţi într-o echipă unită, al cărei scop este marea performanta sportivă, reprezentarea cu onestitate a României şi a cetăţii Călăraşi.
 
Prin sportivii noştri, Călărașiul se vede ca un loc magic pe harta mondială.
 
Se aude de România peste tot în Europa, unde se cântă din ce în ce mai des imnul ţării, graţie copiilor noştri Adriana Ailincăi, Mădălina Cașu, Alexandru Chioseaua, Georgiana Vasile şi Florentina Druga.
 
Nu putem să nu ne înclinăm în faţa acestor uriaşi, să nu le mulţumim pentru dăruirea lor, să nu îi preţuim cum se cuvine.
 
Vă felicităm şi vă iubim dragii noştri Adriana AILINCĂI, Mădălina CAȘU, Alexandru CHIOSEAUA, Georgiana VASILE,  Florentina DRUGA şi pe voi toţi ceilalţi sportivi de top de la CSM Călăraşi, de la secţiile de Box, de Lupte şi de Atletism, pentru toate lecţiile de onoare pe care le-aţi oferit până acum. Avem încredere că mâine veţi veni cu noi medalii strălucitoare pentru România.”
©2022 Clubul Sportiv Municipal Călărași.

Search